sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Maitopoika

Nyt alkaa olla rospuuttokausi loppupuolella ja on aika aloittaa taas harjoittelemaan. Vielä viikon päästä saatan käydä reikäpalloa lätkimässä ja sitten siihen kylkeen tulee otettua ne normaalit oheistoiminnat. Olen huomannut, että treenin jälkeen kaikkein kovimpaan janoon parhaiten maistuu maito. Ei mikään olut eikä kokis. Urheilujuomaa voi joskus ennen kisaa litkiä, mutta maito miehen tiellä pitää. Moccicsella kuluu maitoa se 1,5 litraa päivässä ja ruotsalaista maitohan en juo kun ulkomailla. Kyllä sen pitää olla suomalaisella AIV-rehulla ruokitun suomalaisen lehmän utareesta. Paras tilanne olisi vielä, että sen lehmän ulosteet ajetaan pois Suolahdessa valmistetulla punaisella Valtralla.

Rasvaton, kevyt, täys vai ykkösmaito?
Jos ei joku tiedä, niin maidot jaotellaan Suomessa tuon rasvapitoisuuden mukaan purkkeihin. Mocciksen tekemän vertailun mukaan kaikkein parhaimmalle maistuu tuo kevytmaito, mutta jostain syystä kaupasta lähtee mukaan tuota rasvatonta. Paha tapa, mutta kai sen kanssa voi elää.
Rasvattoman maidon ravintosisältö 100g kohti:

Energiaa 140kj / 33 kcal
proteiini 3,3g
hiilihydraatti 4,9g
josta sokereita 4,9g
josta laktoosia 4,9g
rasvaa 0g
josta tydyttynyt 0g
ravintokuitu 0g
natrium 0,04g
kalcium 120mg
D-vitamiini 0,5 μg
B2-vitamiini 0,2 mg
B12-vitamiini 0,4 μg

Seuraavassa moccis esittelee muutaman maitopojan ja onhan sinne eksynyt mukaan yksi maitotyttökin.


1. Selänteen Teemu, eli Teukka
Teemu on Suomen kaikkien aikojen maitopoika. Tulokaskaudella änärissä 92-93 Teukka pisti kiekon 76 kertaa maaliin ja teki tulokkaiden maaliennätyksen (sitä muuten ei kukaan koskaan riko) ja voitti Mogilnyn kanssa maalikuninkuuden. Mogilnyhän oli vanha neuvostoloikkari, joka katosi vuoden 89 lätkän nuorten MM-kisojen jälkeen. Nyt Teukalla on Stanley cup-sormus sormessa. ura jatkuu ja maito maistuu.
Maitopoika henkeen ja vereen

2. Vatasen Ari, eli Arska
Ralliautoilun MM vuodelta 81. Kova maitomies jo silloin. Vuonna 85 melkein kuoli rallionnettomuudessa, ja paluu huipulle. Suomalainen joka pääsi Euroopan Parlamenttiin Suomesta 99 ja Ranskasta 04, mutta jäi karsintaan Suomesta 09, en tiedä osuiko kuoleman lohkoon vai tekikö liian suuren koukun ilmastopolitiikkarastille? Viimeksi kävi häviämässä FIA:n puheenjohtajavaalit, harmi. Ari olis ollu Jeania parempi mies.
Miten tätä ajetaan?

3. Korven Kiira, eli ihan vaan Kiira
On niin nätti. Jokaisissa Linnanjuhlissa yks kuvatuimpia ja haastatelluimpia henkilöitä. Viime vuonna Kiira kuitenkin joutui niissä karkeloissa jonkun metsäurheilijan varjoon. Meriitteinä Kiiralta löytyy kaapista EM-pronssia 07. Vuonna 06 Kiira sai vuoden positiivisimman suomalaisen tittelin. Kiira on on sinnikkyytensä, päämäärätietoisuutensa sekä hyvän elämänasenteensa lisäksi hyvä ja tervehenkinen esikuva Moccikselle. <3 Ja mikä parasta, Kiira pitää luustonsa ja kroppansa kunnossa maidolla.
maagista

Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä Johnsonin Benjamin eli Ben
Soulin olympialaisissa juoksi 100m ME-aikaan 9,79, edellisenä vuotena MM-kisoissa ME 9.83 valitettavasti nuo ajat eivät ole ihan pelkällä maidolla tehtyjä ja Benjohnsonin kaikki tulokset mitätöitiin toisen käryn jälkeen Barcelonassa. Ben on elinikäisessä kilpailukiellossa. Mutta silti legendaarinen urheilija ja Moccis arvostaa Beniä, koska Ben on maitopoika!
Nopea maitopoika
Ja tällainen helmi löytyi

Loppukevennys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti